20. maj 2025

Et varmt farvel: Fejring af Pete Westbrooks 16 år hos CIP

Ved udgangen af juni 2025 går Pete Westbrook på pension, og vi vil gerne benytte lejligheden til at anerkende det uvurderlige bidrag, han har ydet til CIP.

Pete begyndte hos CIP i starten af 2009, kort efter at Centret officielt åbnede. Han blev ansat til at afholde skræddersyede engelskkurser for ansatte, hvilket har været en central del af hans arbejde hos CIP lige siden.

Gennem årene har Pete udviklet, undervist og evalueret en bred vifte af engelskkurser og workshops for både akademisk og administrativt personale. Disse kurser udgør en vigtig del af CIPs tilbud, og derfor er han allerede i gang med at forberede sine kolleger på at videreføre undervisningen af kurserne, når han er gået på pension.

Pete har også spillet en nøglerolle i udviklingen af de behovsanalyser, der sendes ud til alle deltagere før et kursus. Disse behovsanalyser afdækker individuelle behov og ønsker og danner fortsat grundlaget for, hvordan CIP tilrettelægger sine sprogkurser for medarbejdere. For nylig har Pete bemærket en stigende efterspørgsel på skræddersyede kurser frem for de mere standardiserede, skemalagte kurser, hvilket peger på et behov for stadig mere specialiseret undervisning.

Bidrag til kommunikation og forskning

Petes bidrag rækker langt ud over undervisning. Han har oversat tekster fra dansk til engelsk og korrekturlæst et væld af engelske tekster – fra kursusbeviser til hjemmesider og forskningsartikler – og har dermed sikret klarhed og professionalisme i universitetets engelsksprogede kommunikation. Han har desuden fungeret som bedømmer på TOEPAS (Test of Oral English Proficiency for Academic Staff) og var en del af det team, der i 2009 udviklede den første version af proceduren for den engelsksproglige certificering.

I sin tid hos CIP har Pete gennemført mindre forskningsprojekter, herunder et casestudie med en underviser fra Institut for Psykologi og en undersøgelse af domænespecifikke kollokationer, i samarbejde med tidligere Centerleder for CIP, Birgit Henriksen, baseret på hans speciale fra kandidatuddannelsen i anvendt lingvistik ved Birmingham University.

Vidensdeling og netværksopbygning

Pete har spillet en aktiv rolle i faglige netværk som Engelsk Netværk på KU og Forum for International Universitetsterminologi (FIU) for medarbejdere, der arbejder med oversættelse ved danske universiteter. Han bidrog også til et større tværuniversitært projekt, der undersøgte strategier til at støtte undervisere, der underviser i det multikulturelle klasseværelse på engelsk. Derudover har han holdt oplæg ved adskillige konferencer, særligt ved den årlige IATEFL-konference (International Association of Teachers of English as a Foreign Language) i Storbritannien.

Takket være Petes dedikation og ekspertise står CIP stærkt rustet til at imødekomme universitetets behov for sprogundervisning.

Emner